Gorra amb orelleres

posted in: Ganxet | 0

La gorra que encapçala aquesta entrada és un encàrrec del meu marit i la vaig teixir aquest Nadal tot anant a Itàlia, en el trajecte de Cerdanyola a Aix-en-Provence. Com sempre que viatjo en cotxe, m’havia endut la meva bossa de ganxet ben atapeïda de llanes i fils, però no tenia cap projecte decidit fins que l’Alberto em va donar la idea. Estàvem parlant de la seva recent estada a Suècia i es va queixar del fred que tenia a les orelles quan anava a la feina en bicicleta, així que, dit i fet, vaig idear aquesta gorra.

El disseny és una mica peculiar -a mig camí entre un elm medieval i un mocador de serf de la gleva, però jo crec que queda simpàtic, tot i que en la meva fantasia inicial s’havia d’assemblar a una gorra d’aviador… 😀

Vaig utilitzar una madeixa de llana Katia Azteca i ganxet del 5,5 i vaig crear el patró una mica sobre la marxa. Les primeres voltes són com les de qualsevol altra gorra, i les orelleres es poden fer tan llargues com es vulgui. Quan tingui una mica de temps intentaré traçar el patró gràfic i reproduir-lo aquí -és un dels mes reptes per enguany, aprendre l’ús d’algun programa de disseny de patrons!

 

 

IMG_3530 IMG_3538IMG_3546

Share